Klasik Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Klasik bir dekorasyona sahip olan yemek odası hayal ediyorsanız renkleri birbirleriyle uyumlu olarak kullanmak zorundasınız. Ardından desenler başta olmak üzere mobilya stilinde ve kullanılan kumaşlarda uyum şartı aranmalıdır. Ayrıca, klasik yemek odası oluşturulurken mutlaka sizin tarzınızı yansıtacak detaylara yer vermelisiniz. Bu sayede, hazırladığınız yemek odasında kendi stilinizi başkalarına da göstermiş olursunuz. Örneğin; eski antika tarzındaki eşyaları kullanmayı seviyorsanız yemek odası modelleri ile beraber bu tip eşyaları aralara serpiştirerek kullanmalısınız. Çünkü, kullanacağınız antika eşyaların yan yana olması tasarım açısından doğru değildir.

Klasik eşyalarınız ancak modern dokunuşlarla bir arada kullanıldığı takdirde anlam kazanır. Örneğin, modern bir yemek masasının üzerinde kullanmayı planladığınız antika şamdanlar veya masanın hemen üzerinde yer vereceğiniz antika avize size harika sonuçlar olarak geri dönecektir. Antika eşyaların aralara serpiştirilmesi hem gözünüzü yormaz hem de aradığınız yemek odası tasarımını bulmanıza fayda sağlar. Klasik yemek odası modelleri arasında seçim yapılırken mutlaka renk unsuru dikkate alınmalıdır. Örneğin; çok büyük yemek odalarında koyu renkli mobilyaların kullanılması uygunken; daha küçük boyutlardaki yemek odalarında açık ve soft renkli mobilyalara yer verilmelidir.

Klasik Tarzda Yemek Odası Nasıl Olmalıdır?

Klasik tarzda yemek odası tasarlarken öncelikle kendinizi iyi hissedeceğiniz dekorasyon çeşitlerine ağırlık vermelisiniz. Ayrıca, seçtiğiniz renkler, mobilyanızın desenine ve stiline uygun olmalıdır. Örneğin; modern mobilyalar, klasik mobilyaların arasına dengeli bir şekilde yerleştirilmelidir. Bununla birlikte, klasik tarzda hazırlanan yemek odası kendi kişiliğinizi ve tarzınızı yansıtmalıdır. Dekorasyon sırasında her eşya orantılı olarak kullanılmalıdır. Klasik yemek odalarında, işçilik fazla olmalıdır. Sade ve düz çizgiler, genellikle modern tarzda kullanılır. Bununla birlikte, büfeler geniş olmalı ve daha büyük camlar kullanılmalıdır.

“Klasik Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?” üzerine 13 yorum.

1. Klasik tarzda yapılan her türlü mobilya türünü seviyorum. Görünüşünün yanı sıra ihtişamı ile harika ve muhteşem hissettiriyor insana

2. Komşumuzun antikadan oluşan bir takımı var. Gerçekten görülmeye değer insan oturmaya kıyamıyor. Muhteşem bir hava katıyor odaya. Ama tabi kullanımı da ona göre. Her oturmaya gittiğimizde bakıp geçiyoruz oturmak biraz zor. 🙂

3. klasik yemek odası duruşu güzel hoş ama kullanırken çok özen gösterilmesi gerekiyor. Sonuçta klasikler antika tarzı bir duruş sergilediği için misafirliğe gelenler bile dikkat ederek hareket ediyor. Mutfağım çok eğlenceli

4. Yemek odası dekorasyonlarında ben daha çok modern çizgileri seviyorum. Antika ve gösterişi fazla alımlı koltuklar beni rahatsız ediyor