Yemek Odası Hangi Renk Olmalı?

Evini geniş ve ferah göstermek isteyenler için tavan renginden duvar rengine kadar, mobilyada seçtiği renklerden tutun da aksesuarda kullandığı renklere kadar her detay büyük önem taşımaktadır. Renkler; eşyaları ön plana çıkarttığı için gelişigüzel biçimde seçilemez. Yemek odası hangi renk olmalı sorusunu öncelikle kendinize sormanız ve açık tonlar mı yoksa koyu tonlar mı istediğinize karar vermeniz gerekir. Yemek odanızın canlı mı yoksa dinlendirici mi olacağına siz karar vermelisiniz.

Ferah ve Dinlendirici Bir Yemek Odası

Dinlendirici bir yemek odası istiyorsanız açık tonları tercih etmelisiniz. Nötr renkler; yemek odalarında sıklıkla kullanılır. Beyaz gibi nötr renkleri kullanıyorsanız diğer aksesuarlarınız mutlaka daha canlı renklere sahip olmalıdır. Nötr renklerin kullanıldığı bir yemek odasında zemin önerisi ise sert ahşap kaplama olmalıdır.

Davetkar ve Canlı Yemek Odası

Yemek odanızın tavanında beyaz, duvarlarında kırmızı renk kullanarak iştah açıcı ve misafirleriniz için davetkar bir ortam yaratabilirsiniz. Kırmızı gibi sıcak renklerin kullanılması aile bireyleri arasında samimi bir ortam oluşturur. Sıcak bir atmosferde samimi sohbetler ederek yemek yemenin keyfi başkadır. Ayrıca, sıcak renklere mobilyalarınızda da yer verebilirsiniz. Örnek olarak; sandalyelerde kırmızı ve beyaz kombinasyonları yapabilirsiniz. Bu sayede, beyaz büfeler sayesinde ortamı yumuşatır, kahverengi yemek masası sayesinde de dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Enerji Verici Yemek Odası

Turuncu başta olmak üzere birçok renk bulunduğu ortama enerji katar. Turuncu renklerin yer aldığı bir ortama girdiğinizde enerjinizin arttığını hissedersiniz. Turuncu; salon ve yatak odası dışında tüm odalarda kullanılabilir. Turuncu rengi; fıstık yeşili sandalyeler ve yemek masasında nötr renkler kullanarak tamamlayabilirsiniz. Yemek odası hangi renk olmalı diye düşünenlere birçok renk önerilebilir. Ancak, yemek odasında önerilmeyen tek renk iştah kapattığı için mavidir.