Yemek Odası Nasıl Boyanır?

Eskimiş ve görmekten sıkıldığınız mobilyalara yeni bir heyecan katmak istiyorsanız yapmanız gereken şey mobilyalarınızı boyamaktır. Yemek odası; bir evin olmazsa olmaz parçasıdır. Aile sohbetlerinin yapıldığı, biten günün değerlendirildiği, insanların keyifle yemek yediği bir yer olan yemek odalarının insanın iştahını açan bir dekorasyona sahip olması gerekir. Aradığınız dekorasyon özelliklerini yemek odanızı boyayarak yakalayabilirsiniz. Kırmızı, sarı ve turuncu renklerle boyanmış yemek odalarının insanın iştahını arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Hazırlık Aşaması ve Püf Noktalar

Yemek odası nasıl boyanır diye merak ediyorsanız ilk olarak boyama öncesi hazırlık aşamasına dikkat etmelisiniz. Yemek odanızı boyamadan önce havalandırmalısınız. Mobilyanın çıkartılabilen çekmece ve benzeri kısımlarını çıkartmalısınız. Sabunlu ve nemli bir bezle mobilyanızı silmeli, kir ve tozdan kurtarmalısınız. Ardından zımparalama işlemi yapmalısınız. Parlak yüzeyli, cilalı, geçmişte yağlı boyayla boyanmış ve kaplama bir mobilyaya sahipseniz zımparalama yapmak zorundasınız. Zımparalama yaparken hazırlık aşaması sırasında çöküntülü ve delikli yüzeyleri doldurduğunuz ahşap macunlu kısımlara dikkat etmelisiniz. Ayrıca, mobilyanın diğer kısımlarıyla aynı yüzeyde olmasına dikkat etmelisiniz. Zımparalama işleminin bitmesinin ardından kaplamalı, boyalı ve cilalı yüzeylerin kalmadığına emin olmalısınız. Bunun sebebi, bu yüzeylerin boyanın tutmasını engellemesidir. Boyanın uzun ömürlü olmasını ve mobilyanın güzel görünmesini istiyorsanız mobilyanıza bir kat astar çekmelisiniz. Yemek odası nasıl boyanır diye merak edenler bu aşamaları tamamladıktan sonra boyama kısmına geçebilirler. Boyama işleminin tamamlanmasının ardından mümkünse boya ile aynı bazlı olan vernik kullanarak vernik işlemi yapmalısınız. Yemek odası nasıl boyanır diye düşünenlere hangi rengi tercih edecekleri konusunda özgür olduklarını söylemek gerekir. Canlı ve açık renkler yemek odaları için oldukça idealdir. Ancak, daha geleneksel ve ciddi bir ortam istiyorsanız koyu renkleri de tercih edebilirsiniz.

“Yemek Odası Nasıl Boyanır?” üzerine 11 yorum.

1. Yemek odası nasıl boyanması gerekir diye sorsalar kesinlikle sarı renk derim. Çünkü sarı renk iştah ile alakalı bir değişim lideridir. Tatlılar ise kırmızı olarak bilinir. Marketlere bakın birçok çocuğun çikolatası kırmızı renk olarak paketlenmiş.

2. Hatay merkezden ben Alev  SOLAGAY. merhaba arkadaşlar siten valla iyi, facebookta paylaştım 12-03-2019 10:59:41

3. Hatay merkezden ben Fatma KARABIYIK. Slm paylaşım harbiden çok hoşuma gitti, teşekkürler 08-04-2019 02:29:19

4. Şanlıurfa merkezden ben Muhammet MUHCU. Selam paylaşımınız süper ötesi hoşuma gitti, teşekkürler 11-04-2019 06:40:16

5. Nevşehir merkezden ben Semra IŞIK. Selam herkese web siten cidden iyi, şukuladım 25-04-2019 06:06:58