Yemek Odası Nasıl Dekore Edilir?

Yemek odası; tüm ailenin bir araya geldiği ve güzel vakit geçirdiği bir yerdir. Bu yüzden, yemek odası hem sizlere hem de evinize gelen misafirlerinize konfor yaratacak şekilde dekore edilmelidir. Yemek odası nasıl dekore edilir diye düşünenler yemek odalarının kapladığı alana ve eşya seçimlerine özen göstermelidirler.

Eşya Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evinizde yer alan tek bir odayı yemek odası olması için ayırdıysanız yemek masası ve sandalyelerle beraber vitrin, konsol ve büfe gibi mobilyalara ihtiyaç duyarsınız. Dolap tipi konsolları tercih ettiğiniz takdirde hem alan hem de modernlik açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ancak, kısa ve geniş konsolları tercih ederseniz yemek odanıza modern bir hava katarsınız. Yemek odanıza eşya yerleştirmeden önce eşyalarınızın ne kadar alan kaplayacağını ve odanın hangi kısımlarına uygun olduğunu hesaplamalısınız. Eşya yerleştirme sırasında ilk olarak büyük eşyaları yerleştirmelisiniz. Yemek masanızı ister odanın ortasına isterseniz de pencere kenarına yerleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, konsol ve diğer mobilyaları ihtiyacınıza göre konumlandırmalısınız. Yemek odası nasıl dekore edilir diye düşünenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlar bunlardır.

Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Açık renkleri tercih ettiğiniz takdirde yemek odanız daha canlı ve ferah gözükür. Ancak, tarzınız doğrultusunda gözünüze hoş gelen koyu renkleri de tercih edebilirsiniz. Kırmızı, sarı ve turuncu renkler iştah açıcı bir özelliğe sahip olduğu için yemek odalarında genellikle bu renkler kullanılır. Ancak, daha modern bir dekorasyon istiyorsanız kırık beyaz, mavi tonları veya açık yeşil gibi renklerle istediğiniz havayı yakalayabilirsiniz. Kısacası, yemek odası nasıl dekore edilir diye dert edinmenize gerek yoktur. Yemek odanızın sınırlarını ve kendi taleplerinizi bildiğiniz takdirde istediğiniz dekorasyona kolayca ulaşabilirsiniz.

“Yemek Odası Nasıl Dekore Edilir?” üzerine 9 yorum.

1. Yemek odası dekore işlemlerinde önemli olan odanın boyutları ve Yemek odasına alınacak takımların yer kaplama alanlarının hesaplanmasıdır. Birçok yerde küçük odalara büyük takımlar ile yapılan dekorların nasıl boğuntu bir hava verdiğini görmüşsünüzdür.

2. Karabük merkezden ben Melih Bestami KARAOĞLU. Selamın aleyküm sayfa süper ötesi çok güzel, sosyal medyada paylaştım 25-04-2019 19:18:01

3. Amasya merkezden ben Selvi GÜNGÖR. Selamın aleyküm sayfanız yeminle dikkat çekici, teraziye tıkladım 05-06-2019 14:38:50

4. Edirne merkezden ben Adem GÖÇER. merhaba arkadaşlar paylaşım vallaha hayran edici, twitter da paylaştım 27-06-2019 04:33:25

5. Burdur merkezden ben Fatma KAL. merhaba arkadaşlar siten inanki ilgi uyandırıcı, saolun 05-08-2019 20:02:06