Yemek Odası Nasıl Dekore Edilmelidir?

Yemek odası; evlerimizin en lezzetli köşesidir. Yemek odalarında, binbir emekle hazırladığımız yiyecekleri aile bireylerimizle paylaşırken, bir yandan da günün yorgunluğunu atmak ve keyiflenmek için onlarla tadına doyum olmayan sohbetler gerçekleştiririz. Yemek odasının öneminin tartışılamayacağı bir ortamda, yemek odası dekorasyonuna da diğer yaşama alanlarımızın dekorasyonu kadar önem vermeliyiz. Bu yüzden, oluşturacağımız yemek odası dekorasyonu; hem evin ambiyansına uygun hem de kişisel zevklerimizi yansıtacak nitelikte olmalıdır. Yemek odası dekorasyonuna, uygun yemek odası modelleri seçimiyle başlayabiliriz.

Yemek Odası Dekorasyonu Detayları

Öncelikle, şık ve rahat detaylar tercihimiz olmalıdır. Yemek odası dekorasyonunda kullanılacak mobilyalar; konumlandıracağınız alanın büyüklüğüne göre seçilmelidir. Bu sayede geniş bir alan yaratabilirsiniz. Yemek odasını salonun içerisinde mi yoksa başka bir odada mı konumlandıracağınıza evinizin büyüklüğünü dikkate alarak karar vermelisiniz. Salon içerisinde yemek odası dizayn ettiğiniz takdirde, daha ince formlarda yemek odası modelleri tercihiniz olmalıdır. Ayrı bir odada yemek odası yaratacaksanız, geniş ve kalım formda mobilyalar kullanmalısınız. Sandalye, masa ve konsolun oda içerisindeki dağılımını sıcak, samimi ve rahat bir ortam yaratma düşüncesiyle yapmalısınız.

Yemek masası; odanızın büyüklüğüne ve salon takımınızın tarzına uygun olacak nitelikte seçilmelidir. Modern veya klasik tarzda seçeceğiniz yemek masanız; fonksiyonel özellikte olmalıdır. Sandalyeleriniz ise masanın büyüklüğüne uygun ve daha ince formlarda tercih edilmelidir. Örneğin; yemek odası takımınız beyaz renkte ise sandalyeleriniz pastel tonlarında olmalıdır. Bu sayede, iyi bir uyum yakalayabilirsiniz. Aydınlatma kullanımı; yemek odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gereken unsurların başında gelmektedir. Aydınlatmayı isterseniz loş, isterseniz aydınlık ve canlı olacak nitelikte seçebilirsiniz. Önemli olan, ortamın dekorasyonunu en iyi şekilde yansıtmasıdır. Ayrıca, konsolun üzerinde dekoratif ayna kullanmak; dekorasyonunuza farklı bir hava katacaktır.