Yemek Odası Nasıl Olmalı?

Yemek odası dekorasyonu; günlük hayatta size enerji ve keyif veren bir unsurdur. Yemek odası nasıl olmalı diye düşünenlere yemek odalarının hem günlük sofraların hem de özel davetlerin yapıldığı bir alan olduğu için büyük önem taşıdığını söylemek gerekir. Bu yüzden, yemek odaları günün her öğününde sizleri ağırlayacak ve özel günlerinizde misafirlerinize iyi ve konforlu hissettirecek şekilde dekore edilmelidir. Yemek odası dekorasyonunda iki unsur öne çıkmaktadır. Renkler ve modeller hem evinizle uyumlu olmalı hem de sizin zevklerinize hitap etmelidir.

Yemek Odası Dekorasyonunda Eşya Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Yemek odaları iki farklı şekilde dekore edilebilir. Özel bir odayı yemek odası haline getirmek ilk alternatiftir. Diğer seçenek ise salonunuzu doğru mobilyalar ile ikiye ayırarak güzel bir yemek odası alanı oluşturmaktır. Yemek odası için ayırdığınız alana göre eşya seçimi yapmalısınız. Yemek masası ve sandalyeler bir yemek odası için olmazsa olmaz nitelik taşıyorsa da konsol, vitrin ve büfe gibi parçaların önemi büyüktür. Alanınız küçük ise daha kısa ve geniş konsollar tercih etmelisiniz. Geri kalan eşya seçimini ise mevcut alanınıza ve kişisel beğenilerinize göre şekillendirebilirsiniz.

Yemek Odalarında Eşya Yerleştirme

Yemek odası nasıl olmalı diye düşünüyorsanız yemek odanıza eşya yerleştirirken ilk olarak büyük parçalardan başlamalısınız. Öncelikle yemek masanızı yerleştirmeniz gerekir. Yemek masası; yemek odası olarak ayrılan kısmın ortasına yerleştirilmelidir. Pencere önüne yerleştirilen yemek masaları; konfor ve aydınlanma açısından avantaj yaratır. Küçük alanlarda yemek masasının pencere kenarında olması ekstra alan yaratır. Odanın ortasına yerleştirilecek yemek masaları mutlaka konsol ve ayna gibi parçalarla aynı hizada olmalıdır. Bununla birlikte, yemek odası nasıl olmalı diye düşünenlere renk seçimi açısından aydınlık renklere yönelmeleri gerektiğini söylemek gerekir.

“Yemek Odası Nasıl Olmalı?” üzerine 8 yorum.

1. Yemek odası son günlerde odalar ile bağlantılı olarak inşa ediliyor. Hazır evlerde de artık odalara geçiş sağlayan bir kapı veya bölüm açılıyor dikkat ettiniz mi?

2. Yemek odası hazırlanırken dekor düzeyinde modern çizgilerin olmasını ben öneriyorum. Artık her şey ankastre mobilyalar ile harika sunumlar yapılıyor.

3. Tokat merkezden ben Yasin KURT. Selam web sitesi inanki mükemmel, şukuladım 18-03-2019 06:28:20

4. Sinop merkezden ben Fatih KARABIYIK. selam arkadaşlar web siten inanki iyi, sosyal medyada paylaştım 05-07-2019 20:12:10

5. Kastamonu merkezden ben Neriman UZUN. Selamın aleyküm sayfa süper ötesi çok güzel, teşekkürler 13-08-2019 21:17:39