Yemek Odası Nereye Konur?

Yemek odası; hayatımıza yabancı filmlerin etkisiyle girmiştir. Modern dünyanın globalleşen tavırları sayesinde evlerimizin dekorasyonu, yabancı evlerin dekorasyonuyla aynı hale gelmiştir. Değişen kültür doğrultusunda yemek masaları iki farklı şekilde yerleştirilmeye başlandı. Fazla odası, mümkünse mutfağa yakın odası olanlar bu odayı yemek odası olarak kullanmaya başladılar. İkinci alternatif olarak ise yemek odası için müsait odası olmayanlar büyük salonlarının bir kısmını yemek odası olarak kullanmaya başladılar. Yemek odası nereye konur diye düşünenlere bu iki alternatiften birini tercih edebileceklerini söyleyebiliriz.

Ayrıca bir yemek odasına sahip değilseniz yemek masanızı ve takımını salona yerleştirmek zorundaysanız salonda yemek odası nereye konur sorusu zihnininizi kurcalayacaktır. Ancak, bu sorunun cevabı salonunuzun fiziki özelliklerine göre değişir. Büyük salonunuz varsa farklı küçük salonunuz varsa farklı bir yerleşim yapmak zorundasınız. Büyük salonlarda yemek odası nereye konur diye düşünüyorsanız salonu iki odak nokta alacak şekilde ikiye bölmeniz gerekir. Salonun bir kısmını televizyon ve sehpanın yerleştirildiği ana salon olarak dekore etmelisiniz. Salonun geri kalan kısmını ise yemek odası şeklinde dekore edebilirsiniz. Salonun geniş kısmını ana salon, dar kısmını ise yemek odası olarak kullanmak çoğu kişinin tavsiye ettiği bir yöntemdir. L koltuk ve benzeri koltukları, salonu bu şekilde ayırmak için kullanabilirsiniz. Ancak, bu iki oda arasında ciddi bir ayrım olmasını istiyorsanız salonun orta kısmına oda bölücüleri, kitaplıklar veya raflar yerleştirmeniz gerekebilir. Küçük salona sahip olanlar ne yapacak diye merak ediyorsanız küçük salonlarda ayrı bir yemek odası alanı oluşturmanın mantıklı olmadığını bilmeniz gerekir. Ancak, salonunuz oldukça küçükse yemek masasını mutfağa yerleştirmeniz en garanti yöntemdir. Mutfakta da yeriniz yoksa portatif bir yemek masası kullanarak durumu kurtarabilirsiniz.