Yemek Odasında Neler Olur?

Yemek odanızda tarzınızı yansıtmak ve farklı bir konsept yaratarak evinize değişik bir atmosfer katmak istiyorsanız mutlaka farklı yemek odası tasarımlarını incelemelisiniz. Yemek odasında neler olur ve yemek odası nasıl dekore edilmeli sorularının cevaplarını merak ediyorsanız bu yazıyı okumaya devam etmelisiniz.

Dekorasyonda Mobilyalar Neler Yerleştirilmelidir?

Yemek odasında neler olur diye karar vermeden önce yemek odanızın kaç metre olduğunu hesaplamalı ve ona göre bir plan yapmalısınız. Bununla birlikte, yemek masası başta olmak üzere sandalyeler, büfe, konsol ve diğer eşyaların ölçülerini almalısınız. Mobilyalarınızın ölçüleri doğrultusunda hangi mobilyanın nereye sığacağına karar vermelisiniz. Yemek masası, dekorasyonun tam ortasında olmalıdır. Yemek masasının tavanına avize veya lambader yerleştirerek aydınlatmalısınız. Eşyalarınızı yerleştirme işlemleri sırasında büyük mobilyalara öncelik vermelisiniz. Büyük mobilyaları yerleştirdikten sonra konsol, aksesuar ve tablo gibi küçük ölçekli eşyalarınızı yerleştirmelisiniz. Vitrin, büfe, konsol ve gümüşlük gibi eşyalarınızı duvara paralel değil, birbirine bakacak şekilde ve hafif açılı olarak yerleştirmelisiniz. Bu sayede, yemek odanız daha ferah bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca, mobilyalarınızın görünmesini engelleyecek eşyalar yemek odasında yer almamalıdır. Bunun sebebi, bu tip bir dekorasyonun ortamı kalabalık ve dağınık gösterme ihtimalidir.

Aynalar yemek masasının tam karşısına veya yemek odasının en dar kısmına konmalıdır. Bunun sebebi, aynanın yemek odasını hem daha büyük hem de ferah gösterecek olmasıdır. Dekorasyon sırasında cam aksesuarlar kullandığınız takdirde camın yansıtma özelliğinden faydalanmış olursunuz. Bu maddelere dikkat ettiğiniz takdirde yemek odasında neler olur sorusuna tatmin edici bir cevap bulursunuz. Yemek odası dekorasyonu zannedildiği kadar zor değildir. Yalnızca üzerine biraz düşünmek gerekir. Örneğin; ferah bir yemek odanız varsa aynı zamanda aydınlatma problemi yaşamıyorsanız yemek masanızı pencerenin önüne koyabilirsiniz.