Yemek Odasını Kim Alır?

Yeni bir ev kurmak istiyorsanız bu durum göründüğünden daha zordur. Evlilik hazırlıklarıyla beraber evin eşyalarına da karar vermek gerekir. Diğer işlerin halledilmesinin ardından sıra mobilyaya geldiğinde durum biraz karışabilir. Yemek odasını kim alır sorusu evlilik aşamasındaki çiftlerin aklını kurcalamaktadır. Bu tip durumlarda gelenek ve göreneklere hareket edilse de önemli olan paranın kimin cebinden çıktığı değil hangi yemek odasının tercih edildiğidir. Yemek odası satın alırken kadınların baş rolde olması kaçınılmazdır. Peki, yemek odası satın alırken kadınlar hangi kriterleri dikkate almalı?

Yemek Odası Seçimi

Yemek odanıza karar vermeden önce evinize karar vermelisiniz. Günümüzde evler 70 m2’den başlar. Bu tip evler oldukça küçük olduğu için bu evlerde büyük mobilyalar kullanmak mümkün değildir. Bu yüzden, küçük mobilyalar kullanılmalıdır. Eviniz için mobilya seçerken uzun vadeli plan yapmalısınız. Mobilyaları her yıl değiştirmek mümkün değildir. Bu yüzden, uzun soluklu düşünülmesi gereken mobilya seçiminde evin fiziksel özellikleri mutlaka dikkate alınmalıdır. Yemek odası satın alırken sağlam ve kullanışlı mobilyalar olmasına özen göstermelisiniz. Bununla birlikte, yemek odanızı nasıl kullanacağınız da önemlidir.

Örneğin; salonunuzun bir kısmını yemek odası haline getirebilirsiniz veya fazla bir odanızı yemek odası olarak kullanabilirsiniz. Bu alternatiflerden hangisini tercih ettiğinize göre mobilya seçiminiz de farklılık kazanacaktır. Yemek odasını kim alır sorusuna kadınlar cevabı vermiştik. Kadınlar için dekorasyon büyük önem taşır. Bu yüzden, tercih ettikleri yemek odasının evlerindeki diğer mobilyalarla uyum içerisinde olmasına dikkat ederler. Renk uyumu, kadınların yemek odası satın alırken en çok önem verdiği kriterdir. Canlı renklerle dekore edilmiş bir yemek odası neredeyse tüm kadınların hayalidir. Ayrıca, modern veya geleneksel dekorasyona sahip yemek odaları da büyük talep görür.

“Yemek Odasını Kim Alır?” üzerine 4 yorum.

1. Ben bir bayan olarak yemek odası takımı seçerken tamamen mutfaktaki dolapların rengine uygun olarak seçim yaptım. Ayrı renkler çok karmaşık duruyor.